U12 speelt nu ook wedstrijden

Na eerst alleen getraind te hebben is het U12 team nu ook in de competitie ingeschreven. En op 13 januari zijn ze begonnen. De eerste thuiswedstrijd! Tegen Acrides uit IJmuiden-Velsen.
Waar de andere teams 4 x 10 minuten spelen is dat voor U12 8 x 4 minuten. Coach Nicole Meijsen moet van te voren al aangeven wie wanneer speelt. Dat zijn de regels. Zo speelt iedereen evenveel en kan een coach niet steeds de beste spelers opstellen.

De wedstrijd begon wat onwennig en kon Acrides ruim voor komen te staan, maar al gauw werd het beter en scheelde het maar een paar punten. Na de 7e periode leek Acrides die de hele wedstrijd heeft voor gestaan, wel te kunnen winnen. De ouders op de tribunes leefden hardop mee. In de achtste  periode liep het team van The Monks ineens in en stonden we gelijk; 30-30 in de laatste minuut! Er werd een fout gemaakt op een doelende speler, 3 strafworpen mocht hij nemen.
Ook nog een sprongbal. De laatste seconden tikten weg en aah Acrides scoort nog een keer, net voor het eindsignaal. 30-32. Een bloedstollende wedstrijd! Goed gedaan meisjes en jongens van U12!